Sune på 17 gav tommel-op til Robust Borger-kursus

Folkemøde 2019: Trods hård blæst og monsterregn blev teltet næsten fyldt af interesserede Folkemøde-deltagere, da Beredskabsforbundet fortalte om Robust Borger.


Robust Borger-konceptet blev vist frem i det helt rigtige vejr på 2019-udgaven af Folkemødet på Bornholm.

I hvert fald mente nogen – med glimt i øjet – at Beredskabsforbundet havde bestilt den perfekte kulisse til at fortælle om Robust Borger-kurserne, som blandt andet forbereder deltagerne til at håndtere ekstremt vejr. Både før, under og efter arrangementet ”Er danskerne klædt på til at imødegå katastrofen?” slap vejrguderne nemlig en monsterregn løs, som fik selskab af både tordenvejr og kraftig blæst.

Trods det meget våde vejr var event-teltet næsten fyldt af 30-40 interesserede, da arrangementet gik i gang lørdag klokken 17.
Her fortalte Beredskabsforbundets direktør Carsten Iversen og vicelandschef Charlotte Lund om baggrunden og opskriften for Robust Borger-kurserne: Om at uddanne de robuste borgere til at være en del af et ”moderne civilforsvar” – og om at den enkelte i tilfælde af en krise eller katastrofe kan tage vare på sig selv og sin familie og naboer.
Og Steen Finne Jensen, tidligere beredskabschef på Bornholm og i dag pensionist og Robust Borger-underviser, fortalte mere konkret om indholdet af Robust Borger-kurserne.

Sune fik folk til at lytte
Men allermest spidsede tilhørerne ører, da 17-årige Sune fik ordet. Sune er fra Gentofte og går på efterskole på Bornholm, hvor han og skolekammeraterne har været på Robust Borger-kursus.
Det var han glad for, fordi han blev klogere på førstehjælp og håndtering af brand og meget mere om forebyggelse og håndtering af ulykker, som han aldrig havde vidst noget om før.
”Jeg har aldrig gået og tænkt ’safety first’ og den slags, men nu ved jeg, hvad jeg skal gøre, hvis det sker,” sagde Sune – og gav dermed Robust Borger-kurserne den fineste anbefaling.

Se en kort video med Sune fra arrangementet her.

Del på Facebook