Efterskoler

Gratis Robust Borger-kursus for elever på efterskoler

Varighed: 3 timer inkl. pause

Relevant for: Folke- og efterskoleelever i 8. – 10. klasse

Der bliver hygget og grinet, mens eleverne samler sig for at blive klar til at deltage i kurset. Så bliver der stille – helt stille. For når emner om de risici, der kan blive til virkelighed, bliver gennemgået, er det en øjenåbner i forhold til, at ”det sker ikke for mig”. For eleverne bliver klar over, at det måske alligevel godt kunne gå hen og ske.

Efterhånden tør stemningen op, og der kommer en livlig aktivitet med dialog og små øvelser. Uanset, om det er en mobil, der antænder en hovedpude, en brandalarm der lyder, en ven der bliver truet, eller om man er tæt på et terrorangreb – så lærer man at passe godt på sig selv og hinanden. Bagefter er man ”lidt mere voksen”.

Undervisningen

Kurset tager afsæt i de rammer, eleverne oplever i hverdagen. Undervisningen kombineres med små videoer, korte gruppeøvelser, øvelser på gulvet og åben dialog. På den måde kommer eleverne igennem en række relevante emner.

Vi ser på, hvordan man forebygger, og hvordan man handler hurtigt og rigtigt, hvis der alligevel opstår en kritisk situation eller en ulykke. Inden for hvert emne er der særlig fokus på det, der er aktuelt, når man er ung, og hvordan man passer godt på hinanden.

Antal elever

Alle elever undervises samlet. Det er lokale- og AV-forhold, der er afgørende for, hvor mange elever der kan være på et hold.

Tidspunkt

Tidspunktet kan aftales til:

  • Formiddag
  • Eftermiddag
  • Aften
  • Hverdage og weekend

Hvem kan arrangere et gratis kursus?

Om man er forstander, aktivitetslærer, klasselærer, elevrådsformand eller kontaktforældre, er underordnet.
Alle er velkomne til at arrangere et kursus.